Prima întâlnire virtuală cu școlile partenere din cadrul proiectului NOROC

11 noiembrie 2022

Terre des hommes România a organizat prima întâlnire virtuală de networking cu școlile partenere din cadrul proiectului “Inițiativa „NOROC în Educație” – Inițiativa NOrvegiano – ROmână pentru Calitate în Educație”, derulat în cadrul Programului Dezvoltare local și finantat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Unul dintre principalele obiective ale proiectului este de a îmbunătăți calitatea serviciilor educaționale, respectiv de a asigura accesul copiilor la educație echitabilă și de calitate prin sprijinirea și implementarea de măsuri de prevenire a abandonului școlar. În cadrul proiectului a fost creată o rețea de școli partenere cu ajutorul cărora se vor realiza mai multe activități, cum ar fi: selecția grupului țintă, participare activă la elaborarea și implementarea unui program complex de formare a cadrelor didactice, la elaborarea și implementarea unui program de intervenție asupra copiiilor aflați în risc de abandon școlar, sprijinirea copiilor cu cerințe educaționale speciale și activități cu elevii și familiile acestora.

Totodată, în cadrul acestei întâlniri a fost explicată modalitatea de selecție a cadrelor didactice ce vor participa la formări, respectiv la vizita de lucru din Norvegia. De asemenea, s-au adus în discuție metodologia MGS dezvoltată de Terre des hommes ce contribuie la o mai bună conectare între elevi, școală, familie și comunitate, ghidul de bune practici, planurile și programele integrate de măsuri, coaching și mentorat pentru părinții copiilor cu CES (cerințe educaționale speciale). 

Terre des hommes coordonează implementarea proiectului și acordă sprijin școlilor în stabilirea unei proceduri de identificare și monitorizare a copiilor în situație de risc de abandon școlar, asigură formarea și consilierea cadrelor didactice în domeniul îmbunătățirii calității serviciilor educaționale, transferând metode de lucru experimentate în alte proiecte. ASCHF-R Filiala Vâlcea asigură formarea cadrelor didactice în lucrul cu copii cu CES iar FAFO, Institutul Muncii și Cercetării sociale asigură transferul de bune practici din Norvegia și evaluarea și monitorizarea proiectului, transferând propriile metode către partenerii români. 

Proiectul “Inițiativa „NOROC în Educație”  – Inițiativa NOrvegiano – ROmână pentru Calitate în Educație”, beneficiază de un grant în valoare de 998.000 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți calitatea serviciilor educaționale, cu predilecție în mediul rural din 5 județe din România.

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 – 2021.

Conținutul acestui material nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

www.eeagrants.org   www.norwaygrants.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Shares