„Există un artist care te inspiră? Da, este Doamna Profesor Ionescu Irina.

7 august 2023

Karla Teodora este una din cei peste 600 de elevi beneficiari din proiectul NOROC și este elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Grădinari din județul Olt. Karla ne-a impresionat prin frumusețea și profunzimea desenelor realizate în cadrul unei provocări lansate în proiect. Astfel că, am fost curioși să aflăm mai multe despre pasiunea și talentul său la desen.

Terre des hommes: Cum ai descoperit pasiunea pentru desen?

Karla Teodora: Am desenat de când eram mică. Primele desene au fost făcute pe pereții din dormitorul meu.


Terre des hommes: Când ai început să desenezi?

Karla Teodora: Primele desene au fost cele de la grădiniță, când doamna mă felicita pentru ceea ce desenam. Am început cu creioane colorate și acuarela aceea simplă pe care ni le dădea doamna să le folosim.


Terre des hommes: Ce anume te-a inspirat sa începi să desenezi?

Karla Teodora: Nu știu dacă m-a inspirat ceva anume, mama spune că așa m-am născut, cu acest har. Eu mă relaxez atunci când pictez și totul pornește din imaginația mea.


Terre des hommes: Dacă ar fi să alegi o culoare pentru a-ți descrie personalitatea care ar fi aceea și de ce?

Karla Teodora: Culoarea mea preferată este portocaliu. Este culoarea soarelui, culoarea răsăritului, culoarea care îmi dă curaj și încredere în mine.


Terre des hommes: Ce ai vrut să exprimi prin desenele tale și cum crezi că ai reușit să exprimi mesajul dorit?

Karla Teodora: Desenele mele se referă la viața scolii mele, la cum sunt eu la școală,  la cum vreau să fie : veselie, armonie, emoție, un loc în care să mă simt ca acasă.


Terre des hommes: Ai vreo temă preferată pe care o abordezi în desenele tale?

Karla Teodora: Da, îmi plac animalele și pictez deseori cățelușii mei, în diferite stări și momente ale zilei. O altă temă este familia.


Terre des hommes: Exista vreun desen pe care l-ai creat și care are o poveste în spate?

Karla Teodora:  Da, am un desen la care țin, în el am desenat mâinile bunicului meu care mă cuprind, pentru că bunicul m-a crescut.


Terre des hommes:  Îți dorești să continui să îți  dezvolți abilitățile artistice?

Karla Teodora: Eu îmi doresc să intru la un liceu pe moment. Am frecventat cursuri de desen pe timpul verii, în fiecare vacanță, într-un atelier particular. Acolo mi -am dezvoltat tehnici de desen, însă acum atenția mea se îndreaptă către examenul de evaluare, sunt în clasa a VIII-a.


Terre des hommes: Există un artist care te inspiră?

Karla Teodora: Da, este Doamna Profesor Ionescu Irina.


Terre des hommes: Ce sfaturi ai da unor copii de vârsta ta?

Karla Teodora: Să deseneze – pentru că prin desen se pot exprima cel mai bine, se relaxează și pot vedea lumea numai și numai prin ochii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Shares